fbpx

En byggerådgiver er relevant for dig, som enten skal købe eller sælge din bolig, bygge til, om eller nyt.  Når du står foran et krævende boligprojekt, er det altid en god idé at få en uvildig og erfaren ekspert til at hjælpe dig. Og ikke bare hvilken som helst rådgivning, men gerne en byggerådgiver der er beskikket og kan udarbejde tilstandsrapporter. Det er vigtigt, at du får den rigtige rådgivning, til det netop de udfordringer du står over for.

For at gøre det en smule mere overskueligt, har vi samlet de services en byggerådgiver typisk tilbyder. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilken rådgivning, du har brug for lige nu. 

Hvad er en byggerådgiver?

En byggerådgiver, også kaldet en byggesagkyndig, rådgiver på flere,  forskellige områder indenfor byggeri. Det kan både være i forhold til nybyggeri, tilbygninger, vedligeholdelse, energibesparelse i boliger, skader og meget mere. Byggerådgivere kan have forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, men for at kunne udarbejde tilstandsrapporter skal han eller hun være beskikket af Sikkerhedsstyrelsen.  

Hvis du skal bygge om eller nyt

Skal du have en ny tilbygning eller skal du bygge nyt hus fra bunden? Så kan en byggerådgiver hjælpe dig. Med hjælp fra en byggesagkyndig, undgår du fejl i byggeriet fra begyndelsen. Det bedste resultat opnår du, hvis rådgiveren er med helt fra starten af. Din byggerådgiver hjælper dig med at sikre at du overholder krav fra myndighederne, og at de rigtige materialer bruges. Desuden kan din byggerådgiver afdække potentielle fejlkilder i byggeriet, og spare dig for problemer i sidste ende.

Hvis du skal sælge eller købe bolig 

En byggerådgiver kan også hjælpe dig, der enten skal sælge eller købe ny bolig. Skal du sælge, hjælper din byggerådgiver med gennemgå boligen for fejl og udarbejde en tilstandsrapport. Står du og skal købe ejendom, kan en byggesagkyndig hjælpe med at gennemgå tilstandsrapporten på huset og udpege potentielle K2’ere og K3’ere. Finder byggerådgiveren fejl og mangler i sin besigtigelse, kan det i nogle tilfælde resultere i et nedslag i prisen på boligen. 

Hvis du ønsker løbende tjek af din ejendom 

Ejer du et ældre hus, eller  bor du i et rækkehus og deler du ejendom med andre, er det smart at lave en vedligeholdelsesplan. Det kan din byggerådgiver også hjælpe dig med. Med en vedligeholdelsesplan undgår du uforudsete skader og renoveringsudgifter på ejendommen. Samtidig minimerer I risikoen for at blive uenige om hvordan ejendommen skal vedligeholdes.

Hvis du ønsker energirenovering af din bolig

Trækker det ind af vinduerne og er du  træt at spilde penge på din varmeregning? Eller er du mere bekymret for klimaet? I begge tilfælde, er energirenovering af din bolig ikke en dum idé. Det kan både spare dig for en dyr el-regning, men også gøre dit hjem tæt og rart igen. En byggesagkyndig kan lave et energitjek af din bolig og rådgive dig om hvordan du kan energioptimere dit hjem.