fbpx

Byggesagkyndig, byggerådgiver eller byggeteknisk rådgiver? Ja, kært barn har mange navne. Men fælles for dem er, at de alle kan rådgive dig i forbindelse med huskøb- eller salg, nybyggeri eller renovering af dit hus.

Men en byggesagkyndig kan ofte hjælpe dig med meget andet. Derfor er det en god idé at vide, hvad netop din bygningsagkyndige yder af services. Derfor får du et overblik over de mest almindelige opgaver, din bygningsagkyndige kan hjælpe med. Og så kan du blive klogere på, hvorfor du skal vælge en beskikket byggesagkyndig. 

Hvad laver en byggesagkyndig?

En byggesagkyndig laver meget ofte syn og skøn af boliger eller rådgiver sælger eller køber undervejs i en bolighandel. Men byggesagkyndig, kan også være en god hjælp, hvis du skal renovere eller lave en tilbygning på din eksisterende bolig. Her kan byggerådgiveren hjælpe dig, så du undgår graverende fejl i byggeriet – og spare dig for uforudsete udgifter. Står du i en bolighandel eller et byggeprojekt, og der er opstået konflikt mellem parterne? Så kan en byggerådgiver her fungere som en mægler. En byggerådgiver er ikke en beskyttet titel. Men for at udarbejde tilstandsrapporter, skal din byggesagkyndige have en byggeteknisk grunduddannelse og være beskikket af Sikkerhedsstyrelsen. 

Hvad er en tilstandsrapport?

Skal du sælge din bolig, er det en god idé at få lavet tilstandsrapport af en beskikket byggesagkyndig. En tilstandsrapport viser dig tilstanden på din bolig, herunder dens fejl og mangler. Normalvis, inddeler byggerådgiveren fejlene i kategorier, f.eks. de 3 K’er, alt efter hvor kritiske skaderne er. Den byggesagkyndige giver altså dit hus en gennemgang fra kælder til kvist, og udarbejder så tilstandsrapporten ud fra det. Som sælger, er det dig som skal bestille og betale for et huseftersyn i forbindelse med salget af din bolig. 

Hvorfor har jeg brug for en tilstandsvurdering?

Det er frivilligt om du ønsker en tilstandsrapport, når du skal sælge dit hus. Men med en tilstandsrapport, sikrer du at du ikke kommer til at hænge på en masse fejl og mangler, på det hus du lige har solgt. Når du bestiller en tilstandsrapport hos din byggesagkyndige, kan du også få et tilbud på en elinstallationsrapport og en ejerskifteforsikring. Med de tre ting, er du som sælger sikret, at du ikke hæfter eventuelle fejl og mangler. Uden dem, risikerer du at hæfte for skjulte fejl og mangler i op til 10 år. Selvom det er sælger der betaler for tilstandsrapporten, er den byggesagkyndiges rapport altid udtryk for en neutral og uvildig vurdering. Den byggesagkyndige er altså hverken på køber eller sælgers side, i bolighandlen. 

bygningssagkyndig

Derfor skal du bruge Din Rådgivnings byggesagkyndig

Hos Din Rådgivning hjælper vores byggetekniske eksperter dig med en lang række services, indenfor bolig og byggeri. Vores serviceniveau er højt og vi går ikke på kompromis med kvaliteten af rapporter og huseftersyn. Alle vores byggesagkyndige er beskikkede og har flere års erfaring i branchen. Du kan få hjælp til at udarbejde en tilstandsrapport, så du er fritaget for for fejl og mangler, samt mægling i konflikter mellem dig og anden parten i et huskøb. Sådan forhindrer vi at du ender i en tvist, hvor uenigheden går i hårdknude.