fbpx

Fugt og skimmelsvamp

Har du skimmelsvamp i boligen, eller mistanke om, at der kan være skimmelsvamp?

Er der fugt i huset, eller er der skimmelsvamp, skal du reagere. Uanset om du er i tvivl, bør du reagere hurtigst muligt. Skimmelsvamp er farlig for de personer, som opholder sig i huset. Det kan bekæmpes hurtigt, og derefter er det ikke længere farligt. Det er vigtigt for trivslen i huset, at det bliver bekæmpet hurtigt. Derfor skal man absolut ikke gå på kompromis med det.

Vi kommer ud og laver en bygge- og fugtteknisk gennemgang for at afklare årsagen til skimmelsvampproblemerne.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er små mikroorganismer, som også går under betegnelsen mug. Skimmelsvamp kan forekomme mange forskellige farver og kan gemme sig bag sofaen eller et skab. Det kan opdages ved, at der f.eks. er en muggen lugt eller en synlig plet på væggen. Skimmelsvampen vokser typisk i boligen på organiske materialer såsom træ, støv og tapet. Svampene kan i virkeligheden florere på alle fugtige steder i boligen. Det kan således også være i malingen samt på stof og læder.

Følgende symptomer kan være forårsaget pga. skimmelsvamp:

  • Pludselig hovedpine
  • Svimmelhed
  • Røde og/eller irritation i øjne
  • Problemer med åndedrættet
  • Hoste og ondt i halsen
  • Luftvejsinfektioner
  • Træthed og sløvhed
  • Udvikling af høfeber

Kom skimmelsvampene til livs med Din Rådgivning

Det er oplagt at få tjekket op på boligens tilstand i forhold til skimmelsvamp. Dette kan ske, inden du køber ny bolig, eller hvis du har mistanke eller ved, at der er skimmelsvamp i boligen. Hvis du køber ny bolig, bør du få foretaget en byggeteknisk inspektion fra en sagkyndig. Sælgerens sagkyndige har ingen pligt til at foretage destruktive indgreb, når boligen undersøges. Det må sagkyndig slet ikke uden tilladelse.

I første omgang kan en byggeteknisk rådgiver klargøre, om der er tale om skimmelsvampe eller ej. I forbindelse med køb af bolig, kan du således kræve, at sælger udbedrer skaden. Du kan også vælge at annullere handlen eller alternativt forhandle prisen ned.

Uanset om du har mistanke om skimmel i din nuværende eller kommende bolig, bør du få en byggeteknisk gennemgang. Her bliver du også rådgivet i en fremadrettet handlingsplan, der kan inkludere advokat og/eller dit forsikringsselskab.

Hvis du ønsker en byggeteknisk rådgivning i forbindelse med skimmel i boligen, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os via nedenstående formular. Det er selvfølgelig uforpligtende at henvende sig.

Få hjælp til dit boligkøb

Et boligkøb er en individuel sag. Derfor arbejder vi også ud fra det princip, at ingen køberrådgivning er ens. Vi vurderer altid vores sager individuelt for at sikre, at vores kunder oplever en sparring, som lige netop er tilrettelagt deres behov. Ligeledes ønsker vi altid, at finde det helt perfekte match mellem køber og køberrådgiver. 

Kontakt os for nærmere information. Vi svarer indenfor 24 timer.

3 + 7 =

Vi hjælper kommende husejere trygt igennem deres boligprojekt, hvad enten det er et nyt hus, der skal bygges, eller et hus, som skal købes.

Kontaktinformation

Smyrnavej 14 2300 kbh S

Følg os på Facebook

Copyright © 2020 dinraadgivning.dk | Cookies- & Privatlivspolitik | Gå til blog