fbpx

Skimmelsvamp eller fugt i boligen, er farligt for dem der bor og opholder sig i huset. Så har du mistanke om skimmelvækst hvor du bor, skal du hurtigst muligt gøre noget. Men gå ikke i panik. De fleste tilfælde med fugt kan forholdsvis let behandles, mens større angreb af skimmelsvamp, kræver lidt ekstra behandling. 

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp findes overalt. Svampen kan gro alle steder hvor der er organisk materiale, ilt og fugt. Derfor finder vi ofte skimmelsvamp og fugt i bade- eller kælderrum, hvor der tit er mere fugtigt. Selvom det er langt fra, er alle mennesker som er allergiske overfor skimmelsvamp i naturen, er skimmelsvamp og fugt indenfor i vores huse, en alvorlig ting. Sporer fra skimmelsvampen kan gemme sig mange steder, ofte i støv og på træ og tapet. Det kan ligne en plet bag et skab eller en sofa, og generelt stortrives svampen i fugtige og indelukkede rum. Derfor er grundig rengøring en god måde at forebygge angreb af skimmelsporer. Et godt indeklima og masser af udluftning er også et godt råd. 

Symptomer på skimmelsporer

Opholder man sig længe i et rum med skimmelsvamp, kan man opleve en række forskellige symptomer som reaktion på svampesporerne. Det kan være en pludselig hovedpine, svimmelhed, røde eller irriterede øjne, problemer med åndedrættet mm. Hvis du oplever nogle af de symptomer, kan det være en god idé at søge hjælp, især hvis der er tale om skimmelsporer på større område. Hvis der er tale om mindre pletter på vægge, lofte og gulv, kan man selv nemt vaske det væk.

Hvornår skal du reagere på fugt og skimmelsvamp?

Uanset om du oplever symptomer eller ej, skal du reagere hvis du har mistanke om skimmelvækst indenfor i boligen. Også selvom det ikke er i et beboelsesrum, men f.eks. i en kælder eller et hobbyrum. Men lad være med at gå i panik; der er gode råd og hjælp at hente. De fleste oplever fugt på badeværelset i fuger, hjørner og i vinduesfugerne eller bag deres køleskabe mm. Den slags kan ofte afhjælpes med almindelige produkter som klorin eller rodalon. Er det derimod et større område, der er rammes af skimmelsvamp, skal der sandsynligvis andre metoder til værks.

Sådan kommer du skimmelsvamp til livs 

Er du ramt af skimmelsporer på et større område, er det en god idé at finde kilden til svampevæksten. Da skimmelsvampe har brug for fugt, kan der måske være en skjult fugtskade et sted i boligen, som er ophavet til skimmelsvampen. Det kan være svært selv at finde frem til de skjulte skader i en konstruktionen. Her kan det være en god idé at søge professionel hjælp hos en byggesagkyndig, som kan gennemgå boligen for dig.

kilde: today.com

Få hjælp fra en byggesagkyndig

Med hjælp fra en byggeteknisk rådgiver fra Din Rådgivning kan du sikkert og nemt komme skimmelsvamp og fugt i din bolig, til livs. Vi gennemgår din bolig og tjekker konstruktionen for skjulte fejl, og hjælper med en fremadrettet handlingsplan. Når du udfylder den korte formular, kontakter vi dig indenfor 24 timer med hjælp og råd – helt uforpligtende.